Cartofi cu carne de pui, condimente si cimbru, la cuptor

Ingrediente
Cate o pulpa de pui intreaga sau doua ciocanle de persoana sau cate o jumătate de pui, daca este mai mic
1 kg de cartofi
sare
piper
cimbru (oregano, marar, chimion, zghinduf sau rozmarin)
ulei
un praf de boia dulce sau iute

Cartofii îi spalam si-i puem sa fiarbă în coaja. Îi lăsăm să fiarbă pe jumătate, doar cât să putem curăța coaja de pe ei. Pentru asta, le dăm un jet de apă rece. Apoi, îi tăiem în 4 sau în două, depinde de mărime. Se toarnă peste ei ulei și se amestecă. Apoi îi dăm cu un praf de sare, piper și cimbru.
Pulpele se condimentează cu sare, piper, cimbru, un praf fin de boia dulce sau iute- cum vă place. Amestecăm cartofii și pulpele, așezăm totul într-o tavă unsă cu ulei, acoperim cu folie de aluminiu și băgăm la cuptorul încins pentru 40 de minute. După acest timp, scoatem cu grijă folia *atenția la aburi să nu vă ardeți* după care apestecăm încet cu o paletă din lemn și mai lăsăm 15 minute să se gratineze.
Servim cu salată de ardei capia copti sau cu salată de roșii cu ceapă sau cu salată de varză. dacă nu, merg foarte bine si murăturile.
PS În cazul în care nu vă place cimbrul, il puteți înlocui cu rozmarin sau oregano ori cu zghinduf. Merge foarte bine si cu semințe de mărar sau de chimion, depinde de gust.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments