Ciorbă de porc cu legume – Mâncare de iarnă gustoasă și rapidă VIDEO

Rețeta de azi este axata pe prepararea cărnii de porc, mai exact, preparate din piept de porc. Este bucata de carne în care se regăsesc savoarea cărnii macre, a slăninuței impănată cu firișoare de carne, a șoricului ce devine moale sau crocant și al gustului deosebit de os și cartilagii.

Așa că eu am mers la Mona Lisa de unde mi-am luat exact ce am dorit: o bucata de piept de porc cam la 1 kg în care am avut carne din belșug – 80%, cam 15% cartilagii și restul câteva capete de coasta. În rest – am folosit zarzavatul pentru ciorbe din frigider și cel conservat la borcan. Toate puse la congelator sau la cămară astă-iarnă când se face acest lucru. Plus vreo 3 cepe potrivite.

Am tăiat carnea în bucăți potrivite, am spălat-o și am am pus-o la fiert cu o lingură de sare. Am spumat zeama cu o spumieră și când carnea s-a înmuiat pe jumătate, am pus tot zarzavatul în oală. Am pus sare și piper după gust, am mai lăsat cam 10 minute și la final am adăugat vreo 3 linguri de roșii cubulețe conservate și ele din toamnă. Și gata ciorba. Spor la treabă și Poftă bună!

Comentarii

comentarii

One thought on “Ciorbă de porc cu legume – Mâncare de iarnă gustoasă și rapidă VIDEO

Comments are closed.