Consiliul Judeţean CS se implică în realizarea unui proiect de educare a copiilor rromi şi a celor din zonele foarte sărace

tigani copiiAdministraţia judeţeană solicită realizarea unui centru de educare a copiilor defavorizaţi şi din zonele sărace.
Consiliul Judeţean va derula în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului proiectul „Centrul de educaţie şi îngrijire Sfântul Vasile cel Mare”, finanţat în cadrul Programului „Promovarea egalităţii de şi a echilibrului între viaţa profesională şi viaţa privată”. Administraţia judeţeană participă la acest proiect în calitate de solicitant principal şi contribuie la cofinanţarea şi implementarea proiectului.
Proiectul va fi finanţat prin fonduri externe nerambursabile aferente Mecanismului Financiar Spaţiul Economic European 2009-2014. Conform prevederilor acestui Program solicitantul este obligat la o contribuţie minimă necesară implementării acestui tip de proiect, contribuţia autorităţii judeţene fiind stabilită la suma de 34 de mii de euro, adică 10,18% din valoarea totală a cofinanţării care este de 334 de mii de euro, sumă ce reprezintă contravaloarea cheltuielilor privind managementul proiectului.
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăţii accesul la educaţie şi a stării de sănătate a copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani din comunitatea romă şi din alte grupuri dezavantajate aflate în zonele cele mai afectate de sărăcie, dar şi copiilor cu dizabilităţi cu vârste între 0-7 ani.
Consiliului Judeţean Caraş-Severin îi revine sarcina ca în acest proiect să se ocupe de coordonarea activităţii proiectului, va organiza procedurile de achiziţie, va gestiona campania de promovare a proiectului faţă de autorităţile locale.
Durata de implementare a proiectului este cuprinsă între minim 12 luni şi maxim 18 luni, dar nu mai târziu de 30 aprilie 2016.

Comentarii

comentarii

6 comentarii la „Consiliul Judeţean CS se implică în realizarea unui proiect de educare a copiilor rromi şi a celor din zonele foarte sărace

 • 24 iunie 2014 la 16:15
  Permalink

  @ Andy

  copii merg la scoala. Parinti nu si paritii sînt niste ANIMALE FARA EDUCATIE care se comporta ca-n codru si distrug tot ce le iese în cale. Copii n-au nici o vina ca parinti sînt niste tîmpiti.

 • 24 iunie 2014 la 14:53
  Permalink

  @Un Resita
  daca tot merg cuminti la scoala…atunci de ce mai sunt transformate cartiere intregi in Ferentari ????????? Va contraziceti singur, domnul meu! Si inca ceva, fara suparare…mai consultati gramatica limbii romane 😉

 • 23 iunie 2014 la 13:38
  Permalink

  @ Andy

  Daca asa fac în România, înseamna ca autoritatile nu stiu ce metode sa aplice cu ei. Interesant e ca în Germania, toti copii de rromi ce-si fac veacul în Duisburg unde transforma cartiere întregi în FERENTARI, merg copii cuminti la scoala si sînt capabili s-a si poarte o conversatie pe limba germana.

  Cum de în Germania se poate si în România, nu?

  Daca vrei sa sti la ce fel de rromi ma refer, te invit sa te uiti la TREI VIDEOURI de AICI:

  http://www.youtube.com/channel/UCeN-JeYh2B8zupUeXQ0dmOQ

  Vezi videourile MADE IN ROMANIA, Part 2, 3 si 4.

  Sînt reportaje transmise de televiziunea germana.

 • 23 iunie 2014 la 12:42
  Permalink

  bani cheltuiti degeaba ! nimeni nu s-a prins inca de faptul ca acesti indivizi nu doresc integrare? trimite un puradel la scoala…ai sa vezi ca te scuipa si te injura ca ii faci rau …

 • 23 iunie 2014 la 10:32
  Permalink

  Nu numai copii ar trebui scolati si integrati ci si parintii deoarece si ei sînt ANALFABETI ca si copii lor.

Comentariile sunt închise.