CUPTORUL CU MICROUNDE: binefacere sau un pericol?

cuptor microundeCUPTORUL CU MICROUNDE face parte din viata de zi cu zi a omului modern; mai rar intalnesti o bucatarie in care acest aparat electrocasnic sa nu fie prezent.
De când a învățat să prepare termic alimentele, omul a folosit surse de căldura cu infraroșii. Energia din cuptorul tradițional acționează altfel asupra alimentului. Însă, CUPTORUL CU MICROUNDE nu încălzește cu infraroșii, ci cu radiație calorică și prin agitarea moleculelor de apă. Iar aceste detalii tehnice nu înseamnă decât un singur lucru: microundele distrug structura nutrienților din alimente! Cuptorul cu microunde generează un câmp electromagnetic a cărui polaritate se schimbă de miliarde de ori pe secundă. Toate alimentele conțin apa, iar în CUPTORUL CU MICROUNDE moleculele de apa se încălzesc, ceea ce afectează profund din punct de vedere chimic structura alimentelor, deoarece glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidanții și enzimele din aliment se alterează.

PERICOLELE UTILIZARII CUPTORULUI CU MICROUNDE

Atunci când folosim CUPTORUL CU MICROUNDE, anumiți compuși toxici din recipiente – spre exemplu bisfenolul-A din sticlele de biberon și ftalații din PET – se transferă în alimentul încălzit? Așadar, atenție părinților care încălzesc laptele formula la CUPTORUL CU MICROUNDE!
Ceea ce rezultă în urma preparării unui fel de mâncare la microunde nu prea mai are legătură cu ceea ce mănâncă omul de mii de ani. Și vă dau un exemplu care poate părea ireal, dar este cât se poate de apropiat de adevăr: în loc să consumați un pește preparat la CUPTORUL CU MICROUNDE, consumați o râmă!
Un alt dezavantaj al utilizării microundelor este faptul că modifică gustul produselor alimentare. Cafeaua nu mai are aceeași aromă, pulpă de pui nu mai este la fel de suculentă precum cea preparată în cuptorul clasic. Pulpa de pui pregatită la CUPTORUL CU MICROUNDE este uscată, deschisă la culoare, fără suculență, aromă, savoare. Din această cauză, persoanele care folosesc CUPTORUL CU MICROUNDE simt nevoia să apeleze la mâncăruri preparate special pentru acesta, cu gust nefiresc de intens, de bun, fiind îmbogățite cu sare, glutamat, arome artificiale, coloranți și alți aditivi alimentari.

Evitați utilizarea CUPTORULUI CU MICROUNDE atât la prepararea, cât și la încălzirea alimentelor!

Comentarii

comentarii

One thought on “CUPTORUL CU MICROUNDE: binefacere sau un pericol?

  1. Dupa ce am citit despre CUPTORUL CU MICROUNDE: binefacere sau un pericol?

    , nu am putut sa nu le recomand si prietenilor mei.

Comments are closed.