De când nu ați mai mâncat o porție bună de Gomboți cu prune?
Ingrediente:
ALUAT: 6 cartofi potriviti,4lg.de zahar(dupa preferinta),1ou intreg,faina cata cere,prune proaspete (compot)
GLAZURA:pesmet ,2lg,de zahar,3lg.de ulei
Preparare:
Se pun cartofii la fiert in coaja,apoi se decojesc si se dau prin masina de tocat,se amesteca cu oul,zaharul si faina cat sa iasa un aluat nu foarte tare.Se pudreaza mainile bine cu faina si se ia din compozitie se intinde in palma se pune jumatatea de pruna si se acopera cu compozitie modeland-o sub forma de mingiuta ,cu diametrul mai mare decat al unei mingi de ping pong.Deoparte se pune intr-o cratita 1 l de apa pe foc si cand da in clocot se aseaza mingiutele(3-4)cate incap,se lasa sa fiarba la mic,pana se ridica la suprafata ,atunci sunt fierte,se scot cu o paleta intr-o strecuratoare si asa calde punem cate una in pesmetul prajit din tava (cald si el) Pentru ca n-am avut la indemana pesmet si se inchise magazinul,am improvizat astfel:am luat 3 felii de paine si le-am dat prin masina de tocat,le-am mai faramitat putin intre degete sa nu ramana prea mari si le-am pus la prajit in ulei,amestecand tot timpul pana se rumenesc putin,nu prea mult sa nu se arda,apoi am pus zaharul si l-am lasat sa se prajeasca si el putin
de doinitza`s cakes