O mancare buna, cu gust de toamna: Pui la tigaie cu rosii, telina si usturoi

O mancare buna, gustoasa, sanatoasa si usoara cu gust puternic de toamna bogata si care isi face simtita prezenta odata cu solsitiu al carui nume il poarta.
Ingrediente:

Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:

1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
3. ulei
4. 2 linguri de faina
5. o capatana de usturoi
6. sare, piper, condimente pentru pui
7. vegeta
8. foi dafin
9. frunze de telina

Preparare

Pulpele de pui le speli si le portionezi în două: superioara si copan.
Se zvanta si secondimentează după care se prăjesc într-o cratiță, pe jumătate, in uleiul incins, nu mai mult de câte 5 minute pe o parte. Se scot pulpele și se pun la loc cald iar in uleiul incins punem 3 căței de usturoi tocat mărunt după care rumenim făina faina si se amesteca cu bulionul de roșii amestecând pana se face sos. Potrivim de gust cu sare sau vegeta de casă, piper, o foaie de dafin și o linguriță de zahar (optional). Daca este prea gros, se duluează cu cu supă sau cu apă. Se pun pulpele în cratiță în sos si se mai lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, cam vreo 15 minute totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga frunzele de telina tocate.
Se poate servi cu o garnitura de piure de cartifi sau pilaf de orez sau macaroane fierte. Aici aveti cantitatile pentru doi mancai, dar daca se aduna mai multi la masa, dublati sau triplati cantitatile.

Pofta buna!

Comentarii

comentarii