Pui cu smântână, garnitură de cartofi natur, mămăliguță și cu salata de roșii

pui cu smantana si mamaligaEste o rețetă rapidă, gustoasă, nu chiar scumpă și cu siguranță ajunge pentru o familie formată din mai multe persoane. Dacă ornați puțin farfuria când aduceți mâncarea la masă, vă garantez că vă veți simți ca la restaurant.
Ingrediente:
Un pui de maxim un kg, câteva cepe- maxim 200 de g, o cutie mică de smântână acrișoară,  3 căței de usturoi, o jumătate linguriță boia de ardei iute sau dulce- depinde de gust, ulei, sare, piper, un fir de cimbru, 3 foi dafin, câteva frunze de pătrunjel, mărar verde- dar atenție, atunci eliminați usturoiul, dacă vreți- un borcan mic de ciuperci, un gălbenuș și o linguriță de făină. Cartofi pentru garnitură.
Preparare:

Puiul se taie in cateva bucati, se elimină spatele pe care îl punem la ciorbiță cu gâtul și eventual o pungă de tacâmuri.  Se pune ceapa la dinstuit  intr-o cratiță, cu ulei și sare după gust. Când ceapa s-a călit putin, punem bucățile de pui, amestecăm, potrivim de gust cu sare dacă mai trebuie si piper. Lăsăm cam 3- 4 minute, punem apă cât să acopere carnea pe jumătate, punem capacul și lăsăm la foc mic cam jumătate de oră să se pătrundă bine carnea. Mișcăm din când în când cratița. Cam după  30 de minute, dăm focul foarte mic, punem ciupercile, condimentele și peste- smântâna amestecată cu un gălbenuș și o linguriță de făină.  Se mai lasă câteva clocote amestecând cu o paletă din lemn maxim 5 minute, punem pătrunjelul tocat și dacă ați eliminat usturoiul din rețetă, puneți mărar tocat după gust.
 Facem o garnitură de cartofi natur și neapărat, o mămăligă pripită. Cine poftește, poate pune alături și o salată de roții sau varză. Alții- preferă salata de ardei copți, nu contează, noi vă spunem: ,,Poftă bună”.

 

Comentarii

comentarii