CulinareSănatate

Remedii pentru tusea prelungită și răgușeală

suc ridichePentru tusea şi răguşeală care nu mai trec de mare ajutor vă pot fi ceaiurile făcute din ridiche neagră, cel de varză albă, ambele amestecate cu miere, ca şi sucul de ceapă. Produsle naturiste nu înlocuiesc tratamentele medicale. Sunt doar adjuvante.

  • Sucul de ridiche negră cu miere. Ridichiile trebuie date şi prin răzătoare şi prin maşina de tocat după ce au fost curăţate de coajă. Stoarceţi ridichile iar sucul rezultat puneţi-l într-un vas emailat şi amestecaţi-l cu miere (jumătate de pahar de suc de ridiche şi o jumătate de pahar de miere) şi păstraţi-l la frigider. Copiii trebuie să consume între una şi două linguriţe iar adulţii, 1-2 linguri, de trei ori pe zi, până când tusea şi răguşeala dispar.
  • Sucul de varză albă cu miere ajută la expectoraţie. Se face din varză proaspătă, care se curăţă de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Tocaţi mai întâi varza cu cuţitul iar apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat şi stecuraţi-o. În suc se adaugă miere după gust. Se pătrează la frigider însă nu mai mult de 24 de ore. Până la vindecarea bronşitei se recomandă 5-6 linguri pe zi.
  • Sucul din ceapă uscatăse face din circa 100 de grame de ceapă (bulb). După ce a fost spălată, ceapa se mărunţeşte, se dă prin răzătoare şi prin maşina de tocat. Se stoarce şi se separă sucul. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea bolii.
  • sursa:doctorulzilei.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “Remedii pentru tusea prelungită și răgușeală

Comentariile sunt închise.