Supă ( nu zeamă) de fasole verde cu cârnați afumați

• o pungă de fasole verde – 1 kg (proaspătă)
• o ceapă albă
• 2 morcovi + alte zarzavaturi de prin frigider (țelină
pătrunjel etc.)
• o roșie și un ardei verde
• supă de carne sau din vegeta (eu am folosit din aripa de curcan de la Monalisa)
• 2 fire de cârnați afumați tăiate în bucăți de 2 cm (aproximativ)
• 2 căței de usturoi pisați
• 1/4 linguriță de boia dulce
• frunze de țelină
• sare și piper

Mod de preparare

Dupa cum va spuneam mai sus am fiert o bucata mica de curcan din care mi-a ieșit o bunatate de zeama. Carnea am taiat-o bucați și am pus-o deoparte. In supa am pus sa fiarba morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar cand au erau aproape gata am adaugat fasolea verde, roșia și bucațile de carnați. Le-am lasat sa fiarba la foc mic. La final am pus inapoi carnița de curcan, usturoiul pisat, am presarat boiaua, frunzele de țelina tocate și am potrivit supa cu sare și piper.

E delicioasa cu paine de casa, ardei iute și, binențeles, smantana!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments