Tocaniță cu ficăței de pui și mămăligă

Ficatei-cu-sos-si-mamaligutaIngrediente:

– 500g ficatei de pui;
– 250 g ceapa tocată pestișori( 5 cepe)
– 3 ardei colorati: unul galben, unul verde si unul roșu- dar merg si uni
– o căpățână mare de usturoi
– suc gros din rosii proaspete, dar merge și bulionul- o cană mare + 0 lingira de pasta de roșii;
– cimbru;
– ulei
– sare;
– piper
– foi dafin
– frunze pătrunjel sau mărar – ce vă place

Preparare:

Ceapa si usturoiul se toacă pestișori. Se pune la dinstuit in ulei suficient la foc f mic. Când este translucida ceapa, se pun ficateii de pui și se lasă la capac pentru 5 minute.
Se adaugă sarea, piperul și cimbrul plus foile de dafin. Lăsăm încă 5 min la foc mic apoi peste punem bulionul.
Vasul se da la cuptor pentru 40 de minute. Deasupra de pune pătrunjel din abundență taiat marunt.

Se servește cu mămăligă, ardei iute și bere. Merge o salată de roșii tăiate cubulețe cu ceapă, sare și ulei.
Pofta bună!

Comentarii

comentarii