VIDEO Delphi Automotive vrea ingineri de la Universitatea din Reșița

Un parteneriat între Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și firma Delphi va asigura o perspectivă studenților în a deveni ingineri și tehniceni pentru această companie.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a semnat astăzi, într-un cadru oficial, contractul cadru de parteneriat cu firma Delphi Automotive.

Colaborarea instituției de învățământ cu această firmă a început cu un an în urmă, perioadă în care s-au derulat câțiva pași pregătitori pentru acțiunile pe care partenerii le vor desfășura în comun.

Unitatea Delphi Arthitectură Electrică și Electronică (EEA) din România, devenit de astăzi partener al Universității reșițene, este un furnizor de componente auto de top la nivel mondial.

Acest parteneriat a creat posibilitatea de a familiariza studenții cu produsele și tehnologiile Delphi prin diverse proiecte și vizite de practică la fabricile Delphi EEA din România.

Inginerii și tehnicenii de la Delphi vor oferi sprijin tehnic studenților din regiune. Aceștia vor coordona strategiile de practică, vor oferi expertiză pentru curriculum la nivel de universitate și vor găzdui sesiuni de pregătire la sediile Delphi din Sânnicolau Mare și Moldova Nouă.

Cei de la Delhi își propun să ofere 20 de burse private de studii, pe un an școlar, celor mai buni studenți. De asemenea, vor contribui la pregătirea studenților prin strategii de practică asigurând accesul lor la tehnologia Delphi.

Cei doi parteneri vor derula acțiuni comune prin adaptarea universității la programul firmei și prin crearea de către Universitate a unui curriculum autonom. Acest lucru va stabili care sunt disciplinele și competențele de care au nevoie studenții pentru ca încadrarea lor în companie să fie mai simplă și să nu mai „gândească” peste granițele județului și chiar ale țării.

Prin acest parteneriat se asigură o perspectivă studenților motivându-i în formarea de competențe pentru a devenii ingineri și tehniceni ai companiei Delphi.

Comentarii

comentarii