VIDEO Mâncare din carne de porc cu varză dulce asezonată cu varză acră

Un fel de mâncare foarte simplu cu puţine ingrediente, că la ţară când vine omul de la muncă şi nu are timp de prea multe fițe. Dar gustul este sublim, este ceva ce aţi mâncat doar pe vremea bunicilor sau dacă mai aveți rude la sat.

Eu am gătit pentru 8 persoane, aşa că am folosit: 2 kg varza dulce tocată fidea şi frecata cu un pic de sare, 1 kg varza acrită la borcan, 3 cepe tocate mai grosier, 400 g piept de porc afumat, 1 kg piept de porc proaspăt sau costiţă tăiate în bucăţi mai mari, un ardei gras tocat cubuleţe, sare, piper, jumate ceşcuţa ulei. Am dinstuit în ulei pieptul de porc afumat şi tăiat cubuleţe, când a lăsat grăsime am pus ceapă şi ardeiul, varza stoarsă bine, am pus pieptul de porc proaspăt tăiat bucăţi mai mari, apă până la jumate, am pus capacul şi am lăsat la foc moale să fiarbă şi să se pătrundă. Dacă scade prea mult, mau pui apă. Mâncarea trebuie să fie scăzută, dar nu seacă. Când carnea este aproape fiartă, am pus 3 roşii tăiate cubuleţe, am mai lăsat la foc mic şi la capac cam 15 minute, am pus piper măcinat, foi de dafin şi mărar proaspăt tocat.

Am pus capacul, am mai lăsat 3 minute şi am servit fierbinte cu pâine proaspătă, ardei iute murat şi un pahar mare de bere. Spor la treabă şi poftă bună!

Comentarii

comentarii