Carne de porc si pui in bait de iaurt cu cartofi copti, la cuptor VIDEO

O reţetă foarte, dar foarte simplă, simplă de tot. Vorbim de ceafă de porc şi pulpe de pui. Mai avem nevoie de o cutie mare de iaurt, sare, piper ulei şi opţional de pastă de ardei capia şi vegeta de casă.
Am curăţat bine pulpele de pui şi le-am pârlit un pic. Bucăţile de ceafă de porc le-am bătut un pic, după care, am pus carnea într-un vas şi am acoperit-o bine cu iaurt. Am avut grijă ca bucăţile de carne să fie bine ,,tăvălite” prin iaurt

Am lăsat să se pătrunde şi să se frăgezească bucăţile de carne, apoi după vreo 5 ore, le-am scos din iaurt, le-am şters un pic, nu le-am spălat. Apoi am asezonat bucăţile de carne cu sare şi piper. Am luat o tavă, am pus ulei, am aşezat bucăţile de carne şi le-am băgat la cuptor unde le-am prăjit bine pe amândouă părţile.

Între timp, am fiert cartofi în coaja, ca să se cureţe mai uşor i-am dat prin apă rece, apoi i-am curăţat de coajă. I-am dat bine cu pastă de ardei capia, vegeta de casă şi piper, i-am aşezat lângă carnea coaptă şi am băgat tava cam 15 minute la cuptor. Şi gata mâncarea. Se poate servi cu murături, salate de orice fel sau cu mujdei sau sos de usturoi. Să nu uitaţi de pâinea proaspătă şi de paharul cu bere sau cu cin. Poftă Bună!

Comentarii

comentarii