Pui cu sos de legume şi cartofi prăjiţi VIDEO

O reţetă delicioasă, uşoară şi foarte rapidă. Dacă folosiţi şi săarea cu mare măsură, obţineţi o reţetă de dietă. Toate produsele sunt de la magazinul Mona Lisa, loc în care găsiţi cea mai ieftină carne de pui din oraş.
Avem nevoie de carne de pui, pulpe, aripioare sau bucăţi de pui. Ce aveţi dumneavoastră pe acasă sau prin frigider. Nu vă zgârciţi – carnea va ieşi foarte bună, aşa că, o să facem nişte porţii generoase. Acum alegem legume proaspete pe care le tocam fidea, respectiv:

Cam 500 g ardei curăţat de tip gras, capia sau gogoşar în amestecul dorit
300 g ceapă
200 g morcov tăiat rondele fine
100 g albitura (pătrunjel, ţelina şi păstârnac) – eu am folosit un borcan de zarzavat pentru supă
o căpăţână usturoi tocat fin – nu zdrobit
dacă aveţi, un fir – două de praz
1 kg de cartofi roz tăiaţi mai gros, pentru prajit
500 g roşii decojite tăiate cubulețe sau conserva de cuburi de roşii
o legatura de patrunjel sau telina – optional
o ceşcuţă de ulei
sare , piper şi ce condimente va mai plac.

Ne apucăm de treaba: deci – avem toate zarzavaturile tocate feliuţe sau rondele. Dinstuim ceapă şi zarzavaturile pe rând în ulei într-o cratiţă cu fundul gros. La final adăugăm roşiile şi lăsăm să se pătrundă bine. Condimentam după gust. Separat, în altă cratiţa – de preferinţă din tuci, tragem în ulei cu usturoi bucăţile de carne date cu sare şi piper – după gust. Scoatem carnea când este bine prăjită şi o lăsăm la loc cald, acoperită. În uleiul în care am prăjit carnea, mai adăugăm o altă porţie de usturoi tocat şi punem şi cartofii. Îi prăjim după gust: fie moi şi înăbușiți la capac, fie mai crocanţi la foc iute. În acest caz, usturoiul se pune la sfârşit.

Montăm o porţie sănătoasă pe o farfurie, punem un pahar de bere şi o felie de pâine prospăta şi, poftă bună.

Comentarii

comentarii