VIDEO Turte umplute cu mezeluri, branza, ceapa si marar verde

Reţeta mea pentru astăzi este una foarte simplă şi cu puţine ingrediente. Este un preparat ce marge foarte bine și la un mic dejun, la o cină, la serviciu ca pacheţel sau într-o drumeţie. Se numeşte pogăci sau turte cu umplutură. Și fiindcă ne respectăm un pic, vom prepara din acelaşi aluat, trei feluri de pogăci cu 3 umpluturi deosebite: cu mezeluri şi ardei, cu brânză şi mărar şi cu brânză şi ceapă verde. Inutil să vă mai spun că toate ingredientele le-am luat de la minimarketul Mona Lisa de lângă blocul meu. Acolo au de toate – dar consultați oferta săptămânii și o să vă convingeți singuri.

Aluatul l-am făcut din:

făină, sare, drojdie, o linguriţă de zahăr, o lingură de smântână, un ou, puţin ulei şi în loc de apă, am folosit zer din lapte de vacă. Mi s-a acrit laptele, am făcut o mână de brânză dulce şi am oprit zerul. Dă un gust foarte bun la aluaturile dospite. Am frământat ingredientele după regulile oricărui aluat dospit și am lăsat la crescut vreo 35 de minute.

Umpluturile le-am făcut în felul următor:

prima umplutură – este formată din mezeluri de prin frigider, cuburi de caşcaval ca să lege compoziţia, ardei gras roșu şi o ceapă verde – tocate mărunt. Am condimentat cu piper si puțină sare.

a doua umplutură – brânză dulce amestecată cu brânză sărată rasa, un ou şi mărar tocat mărunt

a treia umplutură – aceeași compoziţie din brânză la care am adăugat, un ou și ceapă verde cu tot cu codiţe tocată mărunt.

Am lăsat aluatul la dospit, l-am întind pe masa dată cu făină, l-am porționat, am întins cu sucitorul și apoi am făcut turte pe care le-am umplut cu cele 3 compoziţii. Le-am prăjit în ulei încins la foc mic, pe ambele părți și …..poftă bună. Sunt foarte bune și calde, dar și reci. Merg perfect cu un pahar de lapte acru sau cu un iaurt, dar se potrivesc perfect și cu o bere rece.

Alegerea vă aparține, eu vă spun doar spor la treabă și poftă bună!

Comentarii

comentarii