VIDEO Varză dulce cu varza acră și carne de porc la capac ca în Banat

Un fel de mâncare foarte simplu cu puţine ingrediente, că la ţară când vine omul de la muncă şi nu are timp de prea multe fițe. Dar gustul este sublim, este ceva ce aţi mâncat doar pe vremea bunicilor sau dacă mai avetri rude la sat.
Eu am gătit pentru 8 persoane, aşa că am folosit:
2 kg varza dulce tocată fidea şi frecata cu un pic de sare,
1 kg varza acrită la borcan,
3 cepe proaspete tocate mai grosier,
400 g piept de porc afumat,
1 kg piept de porc proaspăt sau costiţă tăiate în bucăţi mai mari,
1 ardei gras tocat cubuleţe,
3 rosii taiate cubulete si prajite in putin ulei
mărăr proaspăt după gust
sare, piper, foi de dafin, jumate ceşcuţa ulei.
Inutil să vă mai spun că toate ingredientele le-am luat de la magazinul Mona Lisa. Carne și produse din carne de toate felurile, dar si legume, lactate, dulciuri, bauturi sau produse pentru ingrijire coporala sau pentru casă.

Am dinstuit în ulei pieptul de porc afumat şi tăiat cubuleţe, când a lăsat grăsime am pus ceapa şi ardeiul, am lăsat cam 10 minute la foc mic, am pus varza dulce frecată cu sare și stoarsă bine, peste am pus varza acră de la borcan stoarsă și ea, am pus pieptul de porc proaspăt tăiat bucăţi mai mari, apă până la jumate, am amestecat încet, am pus capacul şi am lăsat la foc moale să fiarbă şi să se pătrundă carnea și varza.

Dacă scade prea mult, mai pui apă. Mâncarea trebuie să fie scăzută, dar nu seacă. Când carnea este aproape fiartă și varza bine înmuiată, am pus 3 roşii tăiate cubuleţe, am mai lăsat la foc mic şi la capac cam 15 minute, am pus piper măcinat, foi de dafin şi mărar proaspăt tocat.

Am pus capacul, am mai lăsat 3 minute şi am servit fierbinte cu pâine proaspătă, ardei iute murat şi un pahar mare de bere. Cine vrea poate pune smântână când servește. Spor la treabă şi poftă bună!

Comentarii

comentarii