Carne și pulpe de pui, cu cartofi, la cuptor și salată de varză acră plus o țuică fiartă

cartofi la cuptor cu puiIngrediente:

Piept, aripi și pulpe de pui cam 1,5 kg
1 kg cartofi roz
ulei
condimente dupa gust: cele la plic de la Galeo sunt f bune si nu contin ,,E,,-uri. Eu folosesc un plic pentru cartofi și unul pentru carne de pui.
10 catei usturoi
500 ml supa de pui dintr-un cub sau o linguriță de Vegeta sau Knorr
Cum procedăm:

Ne uităm pe fereastră și observăm că a venit iarna. Buuun! Prima dată ne turnăm un pahar de țuică fiartă cu zahăr, piper și cuișoare și-l bem în sănătatea nevestei care nu a comentat nimic. Apoi, spălăm bine de tot și de toate penele, puful și pielițele, carnea de pui și o pârlim la flacără deschisă. Gustăm puțină țuică să vedem dacă nu s-a răcit. Cartofii curățați îi taiem in patru sau opt, în funcție de mărime. Îi stropim cu ulei, punem condimentele pentru cartofi, amestecăm bine și îi punem intr-o tavă cu pereții groși după care îi dăm la cuptor. Mai bem un pahar cu țuică și ne mirăm de ce jale este în țară și cât circ se face pentru o zăpadă de nici o jumătate de metru și care a fost ,,o doamnă” fiindcă iarna asta n- a prea venit pe la noi.
Ne apucăm de carne: punem puțin ulei, amestecăm, punem condimentele pentru pui și usturoiul tocat foarte fin și amestecăm din nou bine de tot. Lăsăm într-un castron să se pătrundă și după 20 de minute, scoatem cartofii de la cuptor, turnăm supa peste ei, punem bucățile de carne- le facem loc printre cartofi, acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu și băgăm din nou la foc pentru vreo 35-40 de minute. În acest timp, mai bem un pahar de țuică fiartă în cinstea soacrei și a eroismului de care au dat dovadă autoritățile românești în lupta cu zăpada de 20 de cm. Acum este momentul să descoperim tava și să lăsăm la gratinat încă vreo jumătate de oră, timp în care am tocat varză acră, am pus ulei și piper măcinat fin și am terminat ultimul pahar cu țuică fiartă care și așa se răcise.
Supa este gata, cartofii sunt gata, la fel și salata de varză, prăjitura am facut=o de ieri și ori și cum, este și ea gata- dar de tot fiindcă nu mai găsești o firimitură. Așa că, ne punem la masă, dar nu înainte de a destupa o sticlă de bere ce se bea în sănătatea mesenilor.
Pofta bună!

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Carne și pulpe de pui, cu cartofi, la cuptor și salată de varză acră plus o țuică fiartă

Comments are closed.