Ciorbă țărănească de vacuță ca-n Banatul Montan cu legume, cu vițel sau – la o adică- merge și cu porc

ciorba-taraneasca-de-vacuta350 gr carne de vitel, vită sau porc – fără os, dar cu ceva firișoare de grăsime, sau se poate înlocui cu coastă sau rasol cu carne – atunci nu se ia in calcul si osul – vorbim doar de carne macră – tăiată cubulețe
4 morcovi mai mari
3 buc patrunjel radacina
1 pastarnac
50 g telina radacina
2 ceape tăiate solzișori
ardei gras verde, galben si rosu – câte unul din fiecare tăiați patrate
1 ardei iute nu prea tare – tip pepperoni
1 dovlecel (optional)
4 rosii potrivite tăiate cubulețe
1 lingură pastă de roșii pentru ,,față”
100 g mazare verde
100 g fasole verde tăiata la 3 cm
200 g cuburi potrivite spre mic de cartofi roz
ulei
sare
1 lingurita concentrat de legume fara conservanti
piper
optional suc de rosii dacă vreți mai acră, dar nu mai mult de 150 de mll
frunze de telina, pătrunjel, mărar și leuștean- predomină ce vă place dv. mai mult
smântână – la masă când servim – opțional

Punem carnea la fiert în 3 l apă cu o lingură de sare și spumăm continuu până nu mai lasă sânge. Când este fiartă pe jumătate, adăugăm ceapa și rădăcinoasele. Lăsăm la foc mic cu capac cam 20 de minute și adăugăm restul de zarzavat și legume, mai puțin roșiile. Fixăm focul la ,mic” și lăsăm să fiarbă până sunt fierte. Adăugăm roșiile cubulețe și cartofii cam după 5 minute. Ultimii se pun dovleceii cubulețe. Roșiile nu vor lăsa cartofii și dovleceii să se sfărâme. Avem grijă ca în oală să avem tot timpul 3 l apă. Dacă preferați mai groasă ciorba sau mai subțire, acționați în consecință, adică, nu mai adăugați apa sau puneți mai multă apă. Puneți concentratul de supă și potriviți de sărat.
Între timp, prăjiți pasta de roșii în puțin ulei, adăugați și sucul de roșii la final și răsturnați în oală. Amestecați ușor, potriviți de gust cu sare dacă mai vreți, aruncați deasupra toate frunzele tocate mărunt, piperul și 2 foi de dafin. Lăsați un clocot, puneți capacul și stingeți focul.
Se servește cam după 15 minute împreună cu ardei iute și smântână și mai ales, cu pâine proaspătă= neagră.

Pofta bună!

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Ciorbă țărănească de vacuță ca-n Banatul Montan cu legume, cu vițel sau – la o adică- merge și cu porc

  • 4 august 2014 la 19:31
    Permalink

    Raspuns editor:
    Exact, cu carne de la Mona Lisa. Apropo, oare cum stau lucrurile cu adevarat? Hai sa analizam putin lucrurile si din alt punct de vedere, nu doar din ce se vrea sa apara cu ori ce pret.
    Mie mi se pare a fi ceva concertat. Se vede de la o posta ce si cum se doreste. Ati fost intr-un asemenea magazin? Toata marfa este in fata cumparatorului, la nici un metru, in galantar frigorific, din sticlă, la vedere, cu multa lumină. Galantar deschis pe jumatate. Carmea stricata, chiar si spalata, pute si are alta culoare. In plus, sunt magazine de cartier unde cumparatorii si vanzatorii se cunosc unii cu altii. Apoi, cat de prost trebuie sa fi sa cumperi carne stricata? Nu uitati, la MonaLIsa carnea ti-o alegi tu, bucatile sunt in fata ta. Le poti si mirosi daca vrei. Sa punem in calcul si ca ar mirosi carnea. Pai cand ai ajuns cu ea acasa, sa zicem la un maxim 10 minute distanta de magazin, oare nu te intorci si-i dai in cap vanzatoarei cu ea? Sa fim seriosi. In plus, acest producator se afla pe piata de mai bine de 15 ani si NICIODATA , nimeni nu a reclamat nimic. Deci, a ce suna asta? De reclama negativa din partea concurentei, ati auzit? Ia analizati bine acest aspect. Sau,k cine stie ce o mai fi. Acesti oameni nu au fost implicati politic niciodata. Si poate ca si de aici li se trage.

  • 4 august 2014 la 16:46
    Permalink

    Cu carne de la Mona Lisa?

    Raspuns editor:
    Exact, cu carne de la Mona Lisa. Apropo, oare cum stau lucrurile cu adevarat? Hai sa analizam putin lucrurile si din alt punct de vedere, nu doar din ce se vrea sa apara cu ori ce pret.
    Mie mi se pare a fi ceva concertat. Se vede de la o posta ce si cum se doreste. Ati fost intr-un asemenea magazin? Toata marfa este in fata cumparatorului, la nici un metru, in galantar frigorific, din sticlă, la vedere, cu multa lumină. Galantar deschis pe jumatate. Carmea stricata, chiar si spalata, pute si are alta culoare. In plus, sunt magazine de cartier unde cumparatorii si vanzatorii se cunosc unii cu altii. Apoi, cat de prost trebuie sa fi sa cumperi carne stricata? Nu uitati, la MonaLIsa carnea ti-o alegi tu, bucatile sunt in fata ta. Le poti si mirosi daca vrei. Sa punem in calcul si ca ar mirosi carnea. Pai cand ai ajuns cu ea acasa, sa zicem la un maxim 10 minute distanta de magazin, oare nu te intorci si-i dai in cap vanzatoarei cu ea? Sa fim seriosi. In plus, acest producator se afla pe piata de mai bine de 15 ani si NICIODATA , nimeni nu a reclamat nimic. Deci, a ce suna asta? De reclama negativa din partea concurentei, ati auzit? Ia analizati bine acest aspect. Sau,k cine stie ce o mai fi. Acesti oameni nu au fost implicati politic niciodata. Si poate ca si de aici li se trage.

Comentariile sunt închise.