Macrou la cuptor cu sos de roșii, mămăligă și cartofi natur

peste la cuptorIngrediente:

1 kg de macrou cam la 250 g bucata sau un pește de persoană
1 cutie rosii piure sau suc de rosii
pasta ardei kapia rosii- paprika
3 cepe tocate foarte marunt
Usturoi după gust
ulei de masline sau ce aveti acasa
sare, piper si un pic de maghioran
patrunjel frunze
făină albă
făină de mălai pentru mămăligă
lamaie tăiată în sferturi pentru când serviți
Cartofi curățați și tăiați cubulețe mari
În cazul în care aveți pe acasă, macroul se poate înlocui cu ceap, șalău sau bucăți de somn.
Mod de preparare:

Mod de preparare:
Pestele se curata bine de intestine, plămâni și rinichi (partea neagra de la interior) si aripioare.
Se spala cu apa rece.
Se tamponează cu șervețele și se lasă la zvântat, se dă cu ulei, se sareaza, se pipereaza la exterior și interior, se dă prin făină albă si se pune la prajit in ulei incins.
Scoatem macroul bine prăjit prajit direct într-o tavă cu pereți groși.
Ceapa o călim bine la foc mic până se face pastă, turnam peste piureul de roții sau sosul format din suc de rosii, sare, piper, maghioran. În același sos am băgat pasta de ardei kapia, usturoiul zdrobit sau taiat foarte mic și uleiul de masline. Dacă vreți mai legat, puneți și o linguriță de făină.
Dam tava la cuptor incins pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Punem cartofii în apă sare la fiert. Facem mămăliga în care punem și vreo 3 linguri de ulei.
Scoatem fierbinte pe farfurie caldă, punem cartofi și sos din tavă peste ei și mămăligă lângă.
Presaram verdeata în md artistic , decormăm cu feliile de lamaie și servim. Gata rețeta.
Pofta buna!

Comentarii

comentarii