Mancare din carne de vita cu legume la capac VIDEO

Un fel de mâncare foarte simplu și gustos. Vorbim aici de o combinație de ,,lucruri slabe” – adică legume și carne de vită. Dar atenție, aceeași mâncare o puteți pregăti cu pulpă de porc sau chiar cu cap de piept de porc. Pentru această rețetă am folosit carne de vită:
1 kg de carne de vită – rasol de pe coastă de pe care am îndepărtat pielițele
3 oase cu măduvă
3 cepe încolțite
2 buc praz
țelină
morcov
ciuperci
1 ardei gras
1 legătură pătrunjel verde
sare, piper, vegeta de casă, ulei, un praf de făină

Am tocat zarzavaturile și le-am pus la foc mic în puțin ulei cu sare, vegeta si piper. Tot acolo am pus oasele cu măduvă ca aceasta să se topească ușor între legume. Condimentele le-am folosit când a venit rândul lor la pus în mâncare.

Carnea am dat-o printr-un praf de făină și am prăjit-o ușor în ulei pe toate părțile. Am pus-o peste legumele ce s-au înmuiat și am pus deasupra ciupercile și ardeiul tăiate feliuțe și am folosit capacul ca mâncarea să se gătească în suc propriu. Atenție: legumele nu se toacă. Se taie in rondele mai mari. În sosul lăsat de alimente, fără pic de apă. Deasupra am pus pătrunjelul, am amestecat puțin ca gustul să se pătrundă în toată mâncarea și am lăsat la capac să se astâmpere cam 15 minute. Am servit cu pâine proaspătă și un pahar de vin roșu. Dar tot la fel de bine merge și o bere rece pe lângă.


Poftă bună și spor la treabă!

Comentarii

comentarii