VIDEO Azi mâncăm sănătos și ușor, dar foarte gustos: Carne de pui cu tocăniță de ciuperci, mămăligă și bere

ciuperci tocanita cu mamaligaEste o mâncare gustoasă, hrănitoare și foarte ușoară. În plus, arată deosebit de bine și o puteți pune pe masă chiar dacă aveți musafiri mofturoși fiindcă, acest fel de mâncare place la toată lumea.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru patru persoane:

1kg ciuperci proaspete sau două borcane de 400 de g de ciuperci conservate în apă cu sare, piept de pui sau pulpe ori aripioare- cam 800 de g -dacă avem piept sau pulpe cu os, dezosați și puneți oasele să fiarbă in 300 mll apă cu un pic de vegeta fiindcă vom folosi supa obținută. Aveți grijă să spumați.
Cam 4 cepe potrivite- spre mare
1 legatura de pătrunjel sau mărar, ce preferați
1 morcov mai mare sau 3 mai mici
200 g țelină cubulețe
5 căței de usturoi
pasta de tomate sau direct o cană de bulion
ulei, sare, piper un pic de vegeta
o linguriță de făină dacă vreți tocănița mai legată sau 3 cartofo tăiați cubulețe
100 g smantână
supa de pe oasele de pui sau chiar de pe tacâmuri
Tocăm toate legumele: Ceapa peștișori iar morcovul și țelina cubulețe mai marunte. Ciupercile le tăiem în funcție de mărime: de la în jumătăți și până la în 6 sau 8 bucăți. Puiul, dacă este piept, îl tăiem în cubulețe, dacă sunt pulpe în bucăți iar dacă avem aripi și sunt mari, le desfacem în două buicăți.
Călim ceapa până la ,,sticlos”, adăugăm sare și vegeta, punem morcovul și țelina, lăsăm până se înmoaie pe 3/4, adăugăm carnea și punem capacul. Amestecul trebuie să fie la foc mic, amestecăm din când în când, adăugăm carnea și lăsăm până ce se albește puțin. Înseamnă că este făcută pe jumătate, adăugăm supa de oase și aruncăm ciupercile peste – lăsăm la foc mic cu capac să se pătrundă toate cam 10 minute, luăm capacul să scadă apa. Acum, avem două variante: facem tocănița ori cu bulion, ori cu smântână. În primul caz, adaugat bulionul în care am desfăcut făina, adăugăm sare și piper după gust si am mai tinut pe foc inca 5 minute. La gata, aruncăm deasupra mărarul tocat și este terminată mâncarea noastră.
În varianta a doua, desfacem făina în smântână, adăugăm usturoiul zdrobit, subțiem cu puțină apă și punem amestecul în oală peste tocăniță. După 5 minute, adăugăm pătrunjelul tocat și un praf de sare și piper. Atenție, sarea se pune doar dacă mai trebuie.
În loc de pâine, eu am folosit mămăliguța, am adăugat un ardei iute și normal că un pahar cu bere.
Pofta bună.
Iată și o variantă a rețetei gătita de Jamila, o pasionată a bucătăriei și a artei culinare.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „VIDEO Azi mâncăm sănătos și ușor, dar foarte gustos: Carne de pui cu tocăniță de ciuperci, mămăligă și bere

  • 24 ianuarie 2014 la 22:09
    Permalink

    O cura pt. fomistii care au depasit cu brio una suta kg.
    Pofta Multa.

    • 26 ianuarie 2014 la 10:34
      Permalink

      Sa inteleg ca d-ta ai grave probleme de sanatate si doresti o cura de slabire? In acest caz, mergi la un medic, cauta un nutriotionist sau pe d-an doctor Musat la Endocrinologie.

Comentariile sunt închise.