Vinete umplute cu mixt de mezeluri, legume şi brânza în strat de carne din porc VIDEO

Chiar dacă pare o reţetă sofisticată, nu este deloc aşa. Dimpotrivă, este o reţea în care gusturile legumelor se împleteşte armonios cu cel al mezelurilor şi al cărnii de porc gătite la cuptor.

Pentru reţeta mea am folosit vinete pe care le-am copt pe aragaz, le-am curățat şi le-am lăsat la scurs.
Am mai folosit ardei gras şi capia, un praz, ceapă albă, câţiva căţei de usturoi şi doi ardei iuţi – opţional.
Carne in pulpă de porc măcinată de la Mona Lisa.
Mezeluri de la Mona Lisa: gușă de porc fiarta şi afumată, salam din piept de pui, ceafa de porc afumată, cârnați cu cașcaval, piept de porc afumat. De fapt, merg orice fel de mezeluri aveţi prin frigider.
Brânză mucegăită de tip Brie – asta am avut eu şi am vrut să scap de ea. Puteţi pune caşcaval sau ce brânza doriţi sau puteţi să nu puneţi deloc dacă nu vă place.
Frunze de pătrunjel, sare, piper, pasta de roşii, două ouă, ulei, 50 g unt. Toate alimentele, dar absolut toate, in afara legumelor, sunt de la Mona Lisa. Proaspete si naturale pregătite în fabrica proprie cu câteva ore înainte.

Am tocat toate zarzavaturile şi mezelurile. Le-am pus grămăjoare separat. Din jumătate de legume şi mezeluri, am făcut o ,,tocăniţa” prăjită doar pe jumătate. Am condimentat după gust şi am pus frunze de pătrunjel. Celelalte mezeluri şi legume, le-am frământat cu carnea măcinată, am condimentat, am pus pătrunjelul şi două ouă.

Pe o folie de nailon unsă cu ulei, am pus un strat din amestecul de carne crudă și restul, am pus o vânătă, am crestat-o, am ,,umplut-o” în crestături cu celălalt amestec din mezeluri şi legume, am pus brânza, peste acestea am pus din nou amestecul de carne crudă. Cu ajutorul foliei am învelit bine vânăta, am pus-o într-un vas de Iena uns cu ulei, am râs deasupra cașcaval şi fiindcă era foarte cald, am pus preparatul la cuptorul cu microunde la sistem combinat. Prima dată 25 de minute apoi încă 20.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Vinete umplute cu mixt de mezeluri, legume şi brânza în strat de carne din porc VIDEO

  • 27 august 2018 la 15:51
    Permalink

    iti aduc si tie daca iti place asa de mult parizerul, sau poate vrei un polonez :))

  • 27 august 2018 la 10:41
    Permalink

    fara parizer ? ….

Comentariile sunt închise.